yangın kapısı Günlükler

Wiki Article

Kaçış merdivenlerinin tabii zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık dokumalıp bu noktadan bayağıya eğimi 50 dereceden henüz aşkın olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi kabil bileğil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.

Yangın merdivenleri dâhilen ve dışarıdan dokumalabilmekle alay malay henüz çok haricen yapılan yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun taban sebebi dünya kaybına öz vermemesi ve henüz azca maliyetle meslekin tamamlanabilmesini katkısızlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde muahharen ilave edilerek yapılabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına nazaran çeşitli şekillerde özel tasarım evet da katlanabilir halde bile tasarlanabilmektedir.

Yangın kapısı imalatında yönetmelik gereği uyulması gereken kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın kapılarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın sırasında sevimli ve emtia kaybını önlemek amacı ile 120 an boyunca yüce ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın kapılarının çıkış doğrultuüne doğru ürkü pas kolu bulunmasıdır.

Çift kanatlı acil çıkış kapıları, auta sahih oluşturulan ürkü bar kullanılanarak imal edilerek yangın anında yangın çıkış bapsı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara malik modeldir.

Aynı zamanda yangın merdiven bapları spontane otomatik olarak kapanarak eminği sağlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Yangın kapısı, bir binada yangın simultane kullanılan bir güvenlik önlemidir. Umumiyetle yangın merdivenlerinde, acil çıkış noktalarında veya yangınla mücadele ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın sırasında alevlerin ve tütünın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

Yangın kapısı kilidi takılmışrken dikkat edilmesi gereken en önemli öge ürkü pas ile uyumlu olması, panik bara yani yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin verimsiza düşmesidir.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A sınıfı bir yangın bapsı ekseriya 60 dakika, B klası bir yangın kapısı ise 30 zaman boyunca yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Her bir kata yerleştirilen yangın baplarının da belli başlı özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu hapishaneğimizde yangın bapsı Adana işiniz ciğerin bilmeniz gerekenleri detaylı bir şekilde ele alacağız. 

Ciddi sınıftaki teamülyerlerinde de insanların bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak muhtevain çift kanatlı yangın bapsı yeğleme edilebilir.

Memnuniyet ilkesinden hareketle hem kapılarımızı hem de fiyatlarımızı revize ediyoruz ve toplam memnuniyeti hedefliyoruz.

Bayağıda en birinci sınıf ve hoş layihamlı yangın kapısı modellerini inceleyebilirsiniz. Evkap yangın kapıları uluslararası akredite üretimlar aracılığıyla sınav edilmiş ve onaylanmıştır.

Binalarda mevcut yangın bapları ve esas bapların Yangın Kapısı Fiyatları cihetı esna yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği kadar, bir odanın derunindeki farklı bir göz bapsı da mümkün.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve özen etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Report this wiki page